5 διασκεδαστικά παιχνίδια για το Πάσχα!

στις

Αν ετοιμάζετε ένα πάρτι γενεθλίων που θα πραγματοποιηθεί την περίοδο των γιορτών του Πάσχα, μην παραλείψετε να διοργανώσετε και μερικά παιχνίδια στο πνεύμα των ημερών! Τα παιχνίδια που θα σας δείξουμε σήμερα ταιριάζουν καλύτερα βέβαια σε ένα πάρτι που θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, αλλά με λίγη καλή διάθεση μπορείτε να τα προσαρμόσετε για να παιχτούν και μέσα στο σπίτι!

Εμείς βέβαια θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν ετοιμάζετε ένα πάρτι γενεθλίων και αυτό γιατί είναι ιδανικά για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά την ημέρα του Πάσχα όση ώρα ετοιμάζεται το πασχαλινό τραπέζι!

Πασχαλινές λαγοδρομίες

Πρόκειται για το πολύ γνωστό παιχνίδι “τσουβαλοδρομίες” μόνο που λόγω της περίστασης θα μεταμορφώσετε τους δρομείς σε χαριτωμένα κουνελάκια! Πώς θα το κάνετε; Απλά προσθέστε μια φουντωτή ουρίτσα στα τσουβάλια που θα χρησιμοποιήσετε και δώστε στα παιδιά από μια στέκα με αυτιά λαγού για να τη φορέσουν! Σακούλες μπορείτε να βρείτε και στο Foveroparty.com

Πασχαλινές αβγουλοδρομίες

Και το παιχνίδι αυτό είναι πολύ γνωστό: δίνετε σε κάθε παιδί από ένα κουτάλι και από ένα αβγό (πασχαλινό φυσικά) και ετοιμάζετε έναν αγώνα δρόμου. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να φτάσει στη γραμμή τερματισμού χωρίς να σπάσει το αβγό του.

Αβγοπετάγματα

Χωρίζετε τα παιδιά σε δυάδες. Δίνετε σε κάθε δυάδα δύο καλαθάκια. Το ένα καλαθάκι είναι γεμάτο πασχαλινά αβγά και το δεύτερο άδειο. Το παιδί που έχει το καλαθάκι με τα αβγά πετάει ένα-ένα αβγό στο άλλο παιδί που πρέπει να το πιάσει και να το βάλει στο άδειο καλαθάκι. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα καταφέρει να γεμίσει το δεύτερο καλαθάκι με τα περισσότερα αβγά (εννοείται πως τα αβγά που πέφτουν και σπάνε δε θα μετρήσουν στο τελικό μέτρημα!).

Βάλε την ουρά στο γάιδαρο

Αυτό παιχνίδι παίζεται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.  Τα παιδιά με δεμένα τα μάτια θα πρέπει να βάλουν την ουρίτσα του γαϊδάρου στη σωστή θέση. Μπορείτε να τυπώσετε ή να αγοράσετε από το Foveroparty.com

Το κυνήγι των χαμένων σοκολατένιων αβγών

Σύμφωνα με μια παράδοση που μας έρχεται από τη Δυτική Ευρώπη -και που καθιέρωσε τα λαγουδάκια σαν σύμβολο του Πάσχα- ο λαγός του Πάσχα περνάει το βράδυ της Ανάστασης και αφήνει στους κήπους των σπιτιών τα πασχαλινά αβγά. Το παιχνίδι που ακολουθεί βασίζεται σε αυτήν ακριβώς την παράδοση. Κρύψτε στον κήπο σας σοκολατένια αβγουλάκια, δώστε στα παιδιά από ένα πασχαλινό καλαθάκι και αφήστε τα να βρουν όσα περισσότερα αβγά μπορέσουν!

Καλό Πάσχα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s